TOYA


Navn: Toya

Regnr: NO38980/18, I Nox registeret til NKK, ettersom mor og far ikke er registrert.

Født: 

Far:

Mor:

Toya ble omplassert til oss i 2014. Hun kom fra et hjem som ikke var bra for dyr, og hun hadde mange mangler som hund. Hun var ikke klar over at halen kunne brukes for å snakke med og til balanse, at bena kunne strekkes ut i løp, at mennesker kunne være snille og at vannet ville komme tilbake i vannskålen når den nærmet seg tom. Hun skulle slippe å drikke vann fra toalettet noe mer eller å være nervøs for å bli innestengt og etterlatt. 

Etter et år var Toya blitt grå rundt snuten. Det var så mye å lære, og hun sugde til seg all positiv læring. Hun hadde tatt igjen alt hun skulle lært som valp i løpet av det første året. Hun gikk en bratt læringskurve. Tre år tok det før hun forsto at hun kunne logre med haletippen mens hodet fortsatt ligger nede og hun slapper av, hvis vi snakket med myk og god stemme til henne. Hun kunne til slutt vise glede uten å stresse.

Hun vokste rett og slett opp sammen med Susi og hadde sin valpe periode sammen med henne. 

Hun slet lenge med separasjons angst, men etter tre år hadde hun funnet roen nok til at vi kunne gå på kjøkkenet uten at hun spratt opp. 

Toya ble en gammel dame. Hun løp til det siste alltid løs. Hun gledet seg over valper når de var nyfødte. Hun elsket å ligge så lang hun var i sofaen. Toya smilte med øynene og var alltid godheten selv. 

Toya fikk vandre videre til de evige enger, her hjemme i sofaen, 2021. I tryggheten, på sin egen faste plass. Hun fikk sovne stille inn omgitt av kjente og trygge lyder og lukter, mens gode ord ble visket til ørene hennes. 

Vi minnes Toya med kjærlighet.