HØNENE OG HØNSEHUSET


For 2 år siden var det endelig på tide å starte omgjøringen av det gamle fjøset. Planen var at det skulle bli hønsehus. I alle fall i deler av det. 

Vi bestilte 45 ruge egg og gikk igang. 

Fase 1: Første som måtte skje var å tømme fjøset. Det var nemlig blitt brukt til oppbevaring av plank og annet materiell i lang tid. Når dette var gjort kunne vi lettere se hva vi hadde med å gjøre. 

Fase 2: Vi valgte å dele av det det gamle tregulvet til kuene stoppet i bakkant. På denne måten fikk vi bevart de gamle vannslukene i gulvet uten at disse ville bli tettet igjen av flis osv. 

Fase 3: Å skrape og male var lettere sakt enn gjort. Fra uminnelige tider i forveien var fjøset malt med kalkmaling. Dette flasset av stort sett over alt. De stedene det ikke flasset var det slitt bort. og møkka satt godt utenpå. Men med tålmodighet og en malesprøyte ble det hvitt igjen. 

Fase 4: Var det noe annet som skulle endres på, måtte det være nå. På venstre side valgte vi derfor å rive de boksene som var der og bygge opp to nye, med plass til 2 ponnier. 

Fase 5: Så var det tid for netting. Vi malte noen bilder på veggene.

Fase 6: Dører ble laget og vi malte flere bilder på veggene.

Fase 7: Kyllingene kunne flytte inn. Og i etterkant har de bare vokst seg enda større. De legger egg i alle farger og er en harmonisk flokk med frittgående høner. 

I 2020 kom også våre første kyllinger.